Εύκολες συνταγές

Συνταγή για κέικ καφέ και μπανάνας

Σχετικά με τη συνταγή

Το κέικ καφέ και μπανάνας είναι μια απολαυστική απόλαυση που συνδυάζει τις πλούσιες γεύσεις του καφέ με τη γλύκα των ώριμων μπανανών. Αυτό το υγρό και αφράτο κέικ είναι τέλειο για πρωινό, brunch ή επιδόρπιο και συνδυάζεται υπέροχα με ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι. Ο συνδυασμός του αρωματικού καφέ και της κρεμώδους μπανάνας δημιουργεί έναν αρμονικό συνδυασμό γεύσεων που θα σας αφήσουν να λαχταρείτε για περισσότερο. Είτε είστε μανιώδης αρτοποιός είτε αρχάριος στην κουζίνα, αυτή η συνταγή είναι εύκολη στην εφαρμογή και εγγυάται νόστιμα αποτελέσματα κάθε φορά.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Συστατικά
Ποσότητα

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια

Ώριμες μπανάνες
3 μεγάλα

Ανάλατο βούτυρο
1/2 φλιτζάνι

Ζάχαρη κρυσταλλική
1 φλιτζάνι

Αυγά
2

Εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού

Στιγμιαίος καφές σε σκόνη
2 κουταλιές της σούπας

Μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού

Μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού

Αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού

Βουτυρόγαλα
1/2 φλιτζάνι

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να φτιάξετε αυτό το κέικ με καφέ και μπανάνα, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • Μπολ ανάμειξης: Χρησιμοποιήστε δύο μπολ ανάμειξης, έναν για τα υγρά υλικά και έναν άλλο για τα ξηρά συστατικά.
  • Χτυπήστε: Θα χρειαστείτε ένα σύρμα για να συνδυάσετε τα υγρά υλικά και να δημιουργήσετε μια λεία ζύμη.
  • Ηλεκτρικό μίξερ: Ένας ηλεκτρικός αναδευτήρας ή ένα σύρμα χειρός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κρέμα του βουτύρου και της ζάχαρης μαζί.
  • Σπάτουλα: Μια σπάτουλα θα σας βοηθήσει να διπλώσετε τα ξηρά υλικά και να τα ενσωματώσετε ομοιόμορφα στο κουρκούτι.
  • Ταψί για κέικ: Ετοιμάστε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 9 ιντσών αλείφοντάς την με βούτυρο και πασπαλίζοντάς την με αλεύρι για να μην κολλήσει.
  • Χαρτί λαδόκολλας: Στρώστε το κάτω μέρος της φόρμας για κέικ με λαδόκολλα για εύκολη αφαίρεση του κέικ μετά το ψήσιμο.
  • Σχάρα ψύξης: Μια σχάρα ψύξης είναι απαραίτητη για να κρυώσει το κέικ πριν το σερβίρισμα.

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C). Αυτό θα εξασφαλίσει ότι το κέικ σας θα ψηθεί ομοιόμορφα.
2. Σε ένα μπολ μίξερ, πολτοποιήστε τις ώριμες μπανάνες χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν λείες και κρεμώδεις.
3. Σε ένα άλλο μπολ, κρεμάστε μαζί το μαλακωμένο ανάλατο βούτυρο και την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνει ελαφριά και αφράτη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρικό μίξερ ή να χτυπήσετε με το χέρι.
4. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα στο μείγμα βουτύρου-ζάχαρης, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Ανακατεύουμε με το εκχύλισμα βανίλιας.
5. Διαλύουμε τη σκόνη στιγμιαίου καφέ σε 2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό και μετά την προσθέτουμε στα υγρά υλικά. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
6. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
7. Προσθέστε σταδιακά τα ξηρά υλικά στα υγρά, εναλλάξ με το βουτυρόγαλα. Ξεκινήστε και τελειώστε με το στεγνό μείγμα, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί.
8. Διπλώστε απαλά τις πολτοποιημένες μπανάνες στο κουρκούτι μέχρι να κατανεμηθούν ομοιόμορφα.
9. Αδειάζετε τη ζύμη στην έτοιμη φόρμα του κέικ απλώνοντάς την ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.
10. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο.
11. Μόλις ψηθεί, αφαιρέστε το κέικ από το φούρνο και τοποθετήστε το σε μια σχάρα ψύξης. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν το παγώσετε ή το σερβίρετε.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτήν τη συνταγή για Κέικ με καφέ και μπανάνα είναι περίπου 15 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τη συλλογή όλων των συστατικών, την προθέρμανση του φούρνου, το πολτοποίηση των μπανανών και την προετοιμασία της ζύμης. Ο πραγματικός χρόνος ψησίματος είναι περίπου 30-35 λεπτά και η διαδικασία ψύξης διαρκεί επιπλέον 1-2 ώρες. Συνολικά, μπορείτε να περιμένετε να έχετε ένα υπέροχο κέικ έτοιμο για σερβίρισμα σε περίπου 2,5-3 ώρες.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για vegan προσαρμογές αυτής της συνταγής για Κέικ με καφέ και μπανάνα, μπορείτε να κάνετε τις ακόλουθες αντικαταστάσεις συστατικών:

  • Αντικαταστήστε το ανάλατο βούτυρο με vegan μαργαρίνη ή λάδι καρύδας.
  • Χρησιμοποιήστε ένα υποκατάστατο αυγού, όπως πολτοποιημένες ώριμες μπανάνες ή σάλτσα μήλου, αντί για αυγά.
  • Χρησιμοποιήστε εναλλακτικές λύσεις για βουτυρόγαλα φυτικής προέλευσης, όπως γάλα αμυγδάλου ή γάλα σόγιας, αναμεμειγμένο με ένα κουταλάκι του γλυκού ξύδι ή χυμό λεμονιού.
  • Βεβαιωθείτε ότι η σκόνη στιγμιαίου καφέ που χρησιμοποιείται είναι φιλική προς τα vegan και δεν περιέχει συστατικά ζωικής προέλευσης.

Κάνοντας αυτές τις απλές αλλαγές, μπορείτε να απολαύσετε μια φιλική προς τους vegan εκδοχή αυτού του υπέροχου κέικ χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση ή την υφή.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Βεβαιωθείτε ότι οι μπανάνες σας είναι ώριμες και μαλακές για βέλτιστη γλυκύτητα και γεύση στο κέικ. Οι υπερώριμες μπανάνες λειτουργούν καλύτερα.
— Όταν πολτοποιείτε τις μπανάνες, προσπαθήστε να αποκτήσετε μια λεία και κρεμώδη υφή για να εξασφαλίσετε ότι θα ενσωματωθούν καλά στο κουρκούτι.
– Η κρέμα του βουτύρου και της ζάχαρης μαζί μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο είναι ένα σημαντικό βήμα για τη δημιουργία ενός τρυφερού και υγρού κέικ. Πάρτε το χρόνο σας και χτυπήστε τα μαζί μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό και κρεμώδες.
– Η διάλυση της σκόνης στιγμιαίου καφέ σε ζεστό νερό πριν την προσθέσετε στα υγρά συστατικά συμβάλλει στην ενίσχυση της γεύσης του καφέ στο κέικ. Βεβαιωθείτε ότι ο καφές έχει διαλυθεί πλήρως για ομοιόμορφη κατανομή.
– Όταν προσθέτετε τα ξηρά υλικά στο υγρό μείγμα, το κάνετε σταδιακά και σε εναλλασσόμενες παρτίδες με το βουτυρόγαλα. Αυτή η τεχνική βοηθά στη δημιουργία μιας καλά αναμεμειγμένης ζύμης χωρίς υπερβολική ανάμειξη, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ένα πυκνό κέικ.
– Προσέξτε να μην ανακατέψετε υπερβολικά το κουρκούτι όταν διπλώνετε τις πολτοποιημένες μπανάνες. Διπλώστε τα απαλά μέχρι να κατανεμηθούν ομοιόμορφα σε όλο το κουρκούτι.
– Χρησιμοποιήστε μια οδοντογλυφίδα ή μια συσκευή δοκιμής κέικ για να ελέγξετε αν είναι έτοιμο. Τοποθετήστε το στο κέντρο του κέικ και αν βγει καθαρό ή με λίγα υγρά ψίχουλα, το κέικ είναι έτοιμο.
– Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς σε μια σχάρα πριν το παγώσετε ή το σερβίρετε. Αυτό διασφαλίζει τη σωστή πήξη και αποτρέπει το λιώσιμο του παγώματος.

Τώρα που μάθατε αυτές τις συμβουλές και κόλπα, ήρθε η ώρα να απολαύσετε τις υπέροχες γεύσεις αυτού του Κέικ Καφέ και Μπανάνα!

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
320

Συνολικό Λίπος
12g

Κορεσμένα λιπαρά
7g

Χοληστερόλη
60 mg

Νάτριο
240 mg

Συνολικοί υδατάνθρακες
49g

Διαιτητικές ίνες
2g

Σάκχαρα
26g

Πρωτεΐνη
5 g

Σημείωση: Αυτές οι θρεπτικές αξίες είναι κατά προσέγγιση και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τις συγκεκριμένες μάρκες συστατικών που χρησιμοποιούνται.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε αυτό το κέικ με καφέ και μπανάνα, μπορείτε:

  • Πασπαλίστε το επάνω μέρος με ζάχαρη άχνη για μια απλή και κομψή παρουσίαση.
  • Ρίξτε ένα γλάσο καφέ ή σάλτσα καραμέλας πάνω από το κέικ για πρόσθετη γεύση και οπτική γοητεία.
  • Γαρνίρετε κάθε φέτα με μια κούκλα σαντιγί ή πασπαλίζουμε με κανέλα.
  • Σερβίρετε το κέικ μαζί με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή μια πλευρά φρέσκων μούρων για έναν απολαυστικό συνδυασμό γλυκού.

Νιώστε ελεύθεροι να γίνετε δημιουργικοί με την παρουσίαση και τα ζευγάρια σας για να κάνετε το κέικ ακόμα πιο απολαυστικό!

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε τον καφέ και το κέικ μπανάνας σας φρέσκο ​​και υγρό, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες αποθήκευσης:

  • Εάν υπάρχουν υπολείμματα, αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το αποθηκεύσετε.
  • Φυλάξτε το κέικ σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 2 ημέρες. Εναλλακτικά, μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο για έως και 5 ημέρες.
  • Για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα του, σκεφτείτε να τοποθετήσετε μια φέτα ψωμί στο δοχείο με το κέικ. Το ψωμί θα σας βοηθήσει να μην στεγνώσει.
  • Αν προτιμάτε να παγώσετε το κέικ, τυλίξτε το σφιχτά σε πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε το σε μια σακούλα κατάψυξης ή δοχείο. Μπορεί να καταψυχθεί για έως και 3 μήνες.
  • Πριν σερβίρετε το παγωμένο κέικ, ξεπαγώστε το στο ψυγείο για μια νύχτα. Αφήστε το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρετε.

Εξασφαλίστε τη σωστή αποθήκευση για να απολαύσετε τη νοστιμιά αυτού του κέικ όσο το δυνατόν περισσότερο.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Η συνταγή για Κέικ Καφέ και Μπανάνα προσφέρει όχι μόνο μια απολαυστική γεύση αλλά και πολλά οφέλη για την υγεία:

  • Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, κάλιο και βιταμίνη C. Βοηθούν την πέψη, υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς και παρέχουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.
  • Ο καφές, όταν καταναλώνεται με μέτρο, μπορεί να ενισχύσει τα επίπεδα ενέργειας, να βελτιώσει τη νοητική εστίαση και να προσφέρει αντιοξειδωτικά. Μπορεί επίσης να έχει πιθανά προστατευτικά αποτελέσματα έναντι ορισμένων ασθενειών.
  • Το βουτυρόγαλα είναι μια καλή πηγή ασβεστίου, ριβοφλαβίνης και προβιοτικών, τα οποία προάγουν την υγεία του εντέρου και την πέψη.
  • Τα αυγά συνεισφέρουν πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα στο κέικ, υποστηρίζοντας την υγεία των μυών και παρέχοντας απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Αν και αυτό το κέικ πρέπει να το απολαμβάνετε ως λιχουδιά με μέτρο, ενσωματώνει συστατικά που προσφέρουν κάποια θρεπτική αξία.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε η συνταγή για Κέικ με Καφέ και Μπανάνα, ίσως σας αρέσει επίσης:

  • Σοκολατένιο ψωμί μπανάνας: Ένα πλούσιο και υγρό ψωμί εμποτισμένο με καλή σοκολάτα και ώριμες μπανάνες.
  • Mocha Cupcakes: Παρακμιακά cupcakes με γεύση καφέ με κρέμα γάλακτος.
  • Καραμελωμένες τηγανίτες μπανάνας: Αφράτες τηγανίτες με καραμελοποιημένες μπανάνες για μια απολαυστική επιλογή πρωινού ή brunch.

Αυτές οι συνταγές μοιράζονται παρόμοια γευστικά προφίλ και συστατικά, εξασφαλίζοντας μια πεντανόστιμη εμπειρία για τους λάτρεις του καφέ και της μπανάνας.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Η δημιουργία αυτής της συνταγής για Κέικ με καφέ και μπανάνα ήταν εμπνευσμένη

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button