Εύκολες συνταγές

Συνταγή για κέικ φράουλα

Συνταγή για κέικ φράουλας

Σχετικά με τη συνταγή

Αποδεθείτε στην παραδεισένια γεύση ενός κέικ φράουλας που θα αφήσει τους γευστικούς σας κάλυκες να λαχταρούν για περισσότερα. Αυτό το απολαυστικό επιδόρπιο συνδυάζει τις φρέσκες, ζουμερές γεύσεις των φραουλών με μια υγρή και αφράτη βάση κέικ. Το ζωηρό ροζ χρώμα της τούρτας θα το κάνει αμέσως αγαπημένο σε κάθε συγκέντρωση ή γιορτή. Είτε είστε επαγγελματίας αρτοποιός είτε αρχάριος στην κουζίνα, αυτή η συνταγή είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσει.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

2 φλιτζάνια
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλιές της σούπας
Μπέικιν πάουντερ

1/2 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι

1 φλιτζάνι
Ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο

2 φλιτζάνια
Ζάχαρη κρυσταλλική

4
Αυγά

1 κουταλάκι του γλυκού
Εκχύλισμα βανίλιας

1 φλιτζάνι
Γάλα

2 φλιτζάνια
Φρέσκιες φράουλες, κομμένες σε κύβους και πολτοποιημένες

Κόκκινο χρώμα τροφίμων (προαιρετικό)

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτό το απολαυστικό κέικ φράουλας, συγκεντρώστε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • Μπολ ανάμειξης
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Χτυπήστε ή ηλεκτρικό μίξερ
  • Στρογγυλές φόρμες για κέικ 9 ιντσών
  • Περγαμηνόχαρτο
  • Σχάρα ψύξης
  • Σπάτουλα όφσετ ή μαχαίρι βουτύρου
  • Φρέσκιες φράουλες για γαρνίρισμα
  • Ζάχαρη άχνη για ξεσκόνισμα

Προετοιμασία

Βήμα 1:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 350°F (175°C). Λαδώνουμε και στρώνουμε το κάτω μέρος των ταψιών για κέικ με λαδόκολλα.

Βήμα 2:

Σε ένα μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Αφήστε στην άκρη.

Βήμα 3:

Σε ένα άλλο μπολ, κρεμάστε το μαλακωμένο ανάλατο βούτυρο και την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνουν ελαφριά και αφράτα.

Βήμα 4:

Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Ανακατέψτε το εκχύλισμα βανίλιας.

Βήμα 5:

Προσθέστε σταδιακά τα ξηρά υλικά στο μείγμα βουτύρου, εναλλάξ με το γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 6:

Διπλώστε τις πολτοποιημένες φράουλες και το κόκκινο χρώμα τροφίμων (αν χρησιμοποιείτε) για να πετύχετε την επιθυμητή ροζ απόχρωση.

Βήμα 7:

Μοιράστε το κουρκούτι ομοιόμορφα ανάμεσα στις προετοιμασμένες φόρμες για κέικ. Λειάνετε τις κορυφές με μια όφσετ σπάτουλα ή μαχαίρι βουτύρου.

Βήμα 8:

Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο.

Βήμα 9:

Βγάζετε τα κέικ από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν στα ταψιά για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, μεταφέρετε σε μια σχάρα ψύξης για να κρυώσει εντελώς.

Χρόνος προετοιμασίας

Η προετοιμασία για αυτό το κέικ φράουλας διαρκεί περίπου 20 λεπτά. Απαιτείται επιπλέον χρόνος για το ψήσιμο και την ψύξη των κέικ, με αποτέλεσμα ο συνολικός χρόνος προετοιμασίας να είναι περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Βεβαιωθείτε ότι το βούτυρο έχει μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το αλείψετε με τη ζάχαρη. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ένα πιο απαλό κτύπημα.
– Χρησιμοποιήστε φρέσκες και ώριμες φράουλες για την καλύτερη γεύση. Εάν οι φράουλες δεν είναι στην εποχή τους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένες φράουλες, αλλά φροντίστε να τις ξεπαγώσετε και να τις στραγγίσετε πριν τις προσθέσετε στο κουρκούτι.
– Για πιο έντονη γεύση φράουλας, προσθέστε μερικές σταγόνες εκχύλισμα ή εσάνς φράουλας μαζί με τις πολτοποιημένες φράουλες.
– Αν προτιμάτε ένα πιο ανοιχτόχρωμο κέικ, παραλείψτε την κόκκινη χρωστική τροφίμων. Το φυσικό ροζ χρώμα από τις φράουλες θα συνεχίσει να λάμπει.
– Μόλις κρυώσουν τελείως τα κέικ, πασπαλίστε τα με το αγαπημένο σας γλάσο με βουτυρόκρεμα και διακοσμήστε με φρέσκες φράουλες για μια κομψή παρουσίαση.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
380

Συνολικό Λίπος
16g

Κορεσμένα λιπαρά
9g

Χοληστερόλη
95 mg

Νάτριο
180 mg

Συνολικοί υδατάνθρακες
56g

Σάκχαρα
40 g

Πρωτεΐνη
5 g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Σερβίρετε αυτό το απολαυστικό κέικ φράουλας ως κεντρικό επιδόρπιο σε οποιαδήποτε ειδική περίσταση ή απολαύστε το ως γλυκό για το απογευματινό τσάι. Για να βελτιώσετε την παρουσίαση, πασπαλίζετε το κέικ με ζάχαρη άχνη και γαρνίρετε με φρέσκες φράουλες από πάνω. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια κούκλα σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό βανίλια στο πλάι για μια επιπλέον απολαυστική εμπειρία.

Για μια δημιουργική ανατροπή, μπορείτε να μετατρέψετε αυτό το κέικ σε ένα αριστούργημα με στρώσεις απλώνοντας μαρμελάδα φράουλας ή κομμένες φράουλες μεταξύ των στρώσεων του κέικ. Αυτό προσθέτει μια επιπλέον έκρηξη γεύσης και υφής σε κάθε μπουκιά. Επιπλέον, μπορείτε να περιχύσετε μια σπιτική σάλτσα φράουλας πάνω από τις φέτες του κέικ για ένα επιπλέον φρουτένιο λάκτισμα.

Αν φιλοξενείτε μια μεγαλύτερη συγκέντρωση, σκεφτείτε να σερβίρετε το κέικ φράουλας μαζί με μια ποικιλία από άλλα επιδόρπια, όπως τρούφες σοκολάτας, μίνι τάρτες φρούτων ή μπάρες λεμονιού. Αυτό θα προσφέρει στους καλεσμένους σας μια επιλογή από λιχουδιές για να διαλέξουν και θα καλύψει διαφορετικές γευστικές προτιμήσεις.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα του Κέικ Φράουλα, αποθηκεύστε το σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 2 ημέρες. Εάν χρειάζεται να το διατηρήσετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, βάλτε το στο ψυγείο για έως και 4-5 ημέρες. Πριν το σερβίρετε, φέρτε το κέικ σε θερμοκρασία δωματίου για να επαναφέρετε την απαλή υφή και τις ζωηρές του γεύσεις.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Οι φράουλες, το βασικό συστατικό αυτού του κέικ, είναι γεμάτες με απαραίτητες βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και την παραγωγή κολλαγόνου. Οι φράουλες περιέχουν επίσης φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν την πέψη και προάγουν ένα υγιές έντερο. Επιπλέον, είναι χαμηλές σε θερμίδες και λίπος, καθιστώντας τα μια χωρίς ενοχές προσθήκη στη διατροφή σας.

Ενώ το κέικ περιλαμβάνει βούτυρο και ζάχαρη, μπορείτε να το απολαύσετε με μέτρο ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής. Να θυμάστε, ότι η ζωή έχει να κάνει με την ισορροπία και το να κεράσεις τον εαυτό σου με μια φέτα από αυτό το νόστιμο κέικ φράουλας είναι βέβαιο ότι θα φέρει χαρά και ικανοποίηση.

Παρόμοιες συνταγές

Εάν είστε λάτρης των φρουτωδών γλυκών, μπορείτε επίσης να απολαύσετε άλλες συνταγές όπως το Blueberry Crumble Pie, το Raspberry Swirl Cheesecake ή το Mango Coconut Pudding. Αυτές οι συνταγές προσφέρουν διαφορετικά προφίλ γεύσης, ενώ παράλληλα τονίζουν τη φυσική γλυκύτητα και τη χυμότητα των διαφόρων φρούτων.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Ως καταξιωμένος σεφ, αντλώ έμπνευση από τη μαγειρική τεχνογνωσία διάσημων μαγείρων όπως η Nigella Lawson, η Ina Garten και η Yotam Ottolenghi. Αυτά τα ταλαντούχα άτομα έχουν την ικανότητα να δημιουργούν συνταγές που είναι και νόστιμες και οπτικά ελκυστικές. Το πάθος τους για το φαγητό και η αφοσίωσή τους στην τελειότητα έχει επηρεάσει το δικό μου στυλ και προσέγγιση στην κουζίνα. Μέσω των βιβλίων μαγειρικής, των τηλεοπτικών εκπομπών και των διαδικτυακών πλατφορμών τους, συνεχίζουν να εμπνέουν εκατομμύρια οικιακούς μάγειρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου και εμένα. Πάρτε, λοιπόν, την ποδιά σας και ας ξεκινήσουμε μαζί αυτό το υπέροχο ταξίδι με τούρτα φράουλας!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button