Εύκολες συνταγές

Συνταγή στρούντελ με σταφύλια και κολλώδεις σταγόνες

Σχετικά με τη συνταγή

Αφεθείτε στην απολαυστική αρμονία των γεύσεων και των υφών με αυτή τη συναρπαστική συνταγή Strudel With Grapes And Gummy Drops. Αυτό το μοναδικό επιδόρπιο συνδυάζει την τραγανή καλοσύνη της ζαχαροπλαστικής στρούντελ, την έκρηξη της ζουμερότητας από τα ζουμερά σταφύλια και την παιχνιδιάρικη γλυκύτητα των σταγόνων. Είναι μια απόλαυση που σίγουρα θα φέρει ένα χαμόγελο στο πρόσωπο σας και θα ικανοποιήσει το γλυκό σας.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικά

1 λίβρα
Ζύμη στρούντελ

2 φλιτζάνια
Σταφύλια χωρίς κουκούτσι

1 φλιτζάνι
Σγόνες σταγόνες

1/2 φλιτζάνι
Ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

1/4 φλιτζάνι
Ζάχαρη κρυσταλλική

1 κουταλάκι του γλυκού
τριμμένη κανέλα

1/4 φλιτζάνι
Ψίχουλα ψωμιού

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να δημιουργήσετε αυτήν την απολαυστική συνταγή Strudel With Grapes And Gummy Drops, θα βρείτε μερικά συστατικά και συστατικά. Προετοιμάστε τα εξής:

  • Πλάστης: Ένα αξιόπιστο εργαλείο για να απλώσετε τη ζύμη στρούντελ.
  • Φύλλο ψησίματος: Χρησιμοποιήστε ένα ταψί για να τοποθετήσετε το ολοκληρωμένο στρούντελ για ψήσιμο.
  • Πινέλο ζαχαροπλαστικής: Ιδανικό για να αλείψεις το λιωμένο βούτυρο στη ζύμη.
  • Μεζούρες και κουτάλια: Διασφαλίστε ακριβείς μετρήσεις για κάθε συστατικό.
  • Μαχαίρι: Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε το στρούντελ σε μερίδες για το σερβίρισμα.
  • Μπολ ανάμειξης: Συνδυάστε τα σταφύλια, τις σταγόνες, τη ζάχαρη και την κανέλα σε ένα μπολ ανάμειξης.
  • Σπάτουλα σιλικόνης: Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα σιλικόνης για να διπλώσετε απαλά και να ανακατέψετε τα υλικά μαζί.
  • Φούρνος: Θα κάνετε έναν προθερμασμένο φούρνο στους 375°F (190°C) για να ψήσετε το στρούντελ στην τελειότητα.

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 375°F (190°C).
2. Ανοίγετε τη ζύμη στρούντελ σε μια καθαρή, αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να γίνει λεπτή και να έχει σχήμα ορθογώνιου.
3. Τούτο τη ζύμη οπλαστική σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
4. Σε ένα μπολ ανάμειξης, συνδυάστε τα σταφύλια χωρίς κουκούτσια, τις σταγόνες, την κρυσταλλική ζάχαρη και την αλεσμένη κανέλα. Ανακατέψτε απαλά για να βεβαιωθείτε ότι όλα τα συστατικά έχουν ενσωματωθεί καλά.
5. Απλώστε ομοιόμορφα την ψίχα του ψωμιού πάνω από την τυλιχτή ζύμη. Αυτό θα βοηθήσει στην απορρόφηση τυχόν υπερβολικής υγρασίας από τη γέμιση.
6. Ρίξτε ένα κουτάλι το μείγμα σταφυλιού και κολλώδους σταγόνας στη μία πλευρά της ζύμης ζαχαροπλαστικής, αφήνοντας ένα μικρό περίγραμμα γύρω από τις άκρες.
7. Διπλώστε προσεκτικά το άλλο μισό της ζύμης ζαχαροπλαστικής πάνω από τη γέμιση, σφραγίζοντας τις άκρες πιέζοντας με τα δάχτυλά σας ή χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι.
8. Αλείψτε με το λιωμένο βούτυρο γενναιόδωρα το πάνω μέρος του στρούντελ, διασφαλίζοντας ότι έχει επικαλυφθεί πλήρως.
9. Το να είσαι έτοιμος στο προθερμασμένο φούρνο και να ψήσεις για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή.
10. Μόλις ψηθεί, αφαιρέστε το στρούντελ από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν το κόψετε σε μερίδες.
11. Σερβίρετε ζεστό και απολαύστε τον απολαυστικό συνδυασμό γεύσεων σε κάθε μπουκιά.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτήν τη συνταγή Στρούτελ με σταφύλια και σταγόνες είναι περίπου 15 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει το άνοιγμα της ζύμης ζαχαροπλαστικής, την προετοιμασία της γέμισης, τη συναρμολόγηση του στρούντελ και το άλειμά του με λιωμένο βούτυρο. Ο χρόνος ψησίματος προσθέτει επιπλέον 25-30 λεπτά, με αποτέλεσμα το χρόνο μαγειρέματος περίπου 40-45 λεπτά. Είναι μια σχετικά γρήγορη και απλή συνταγή που σας ανταμείβει με ένα νόστιμο επιδόρπιο σε χρόνο μηδέν.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για τους vegan φίλους μας, αυτή η συνταγή μπορεί να τροποποιηθεί για να ταιριάζει στις διατροφικές σας προτιμήσεις. Ακολουθούν μερικές εναλλαγές συστατικών:

  • Αντικαταστήστε το ανάλατο βούτυρο με μαργαρίνη φυτικής προέλευσης ή λάδι καρύδας.
  • Βεβαιωθείτε ότι η ζύμη στρούντελ δεν περιέχει συστατικά ζωικής προέλευσης, όπως αυγά ή γαλακτοκομικά.
  • Ελέγξτε δύο φορές ότι οι σταγόνες δεν περιέχουν ζελατίνη ή άλλα συστατικά ζωικής προέλευσης.

Με αυτές τις απλές ρυθμίσεις, μπορείτε να επιλέξετε μια λαχταριστή vegan εκδοχή του Strudel With Grapes And Gummy Drops.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Όταν ανοίξετε τη ζύμη για στρούντελ, φροντίστε να πασπαλίσετε την επιφάνεια και τον πλάστη σας με αλεύρι για να μην κολλήσει.
– Να είστε ευγενικοί όταν διπλώνετε τη ζύμη ζαχαροπλαστικής πάνω από τη γέμιση για να μην σκέφτεστε ή να τεντώσετε πολύ.
– Αλείφοντας γενναιόδωρα το λιωμένο βούτυρο πάνω από το στρούντελ που θα ενισχύσει τη γεύση του και θα βοηθήσει να αποκτήσετε μια τραγανή χρυσαφένια κρούστα.
– Προσέχετε καλά το στρούντελ κατά το ψήσιμο για να βεβαιωθείτε ότι δεν ροδίσει ή και πολύ. Προσαρμόστε τον χρόνο ψησίματος ανάλογα αν χρειάζεται.
– Αφήστε το στρούντελ να κρυώσει λίγο πριν το κόψετε σε μερίδες. Αυτό θα διευκολύνει τον χειρισμό και θα αποτρέψει τη διαρροή της γέμισης.
– Σερβίρετε το Strudel With Grapes And Gummy Drops ζεστό για την καλύτερη γεύση και υφή. Συνδυάζεται υπέροχα με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή μια κούκλα σαντιγί.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
250

Συνολικό Λίπος
12g

Κορεσμένα λιπαρά
7g

Trans Fat
0g

Χοληστερόλη
30 mg

Νάτριο
100 mg

Συνολικοί υδατάνθρακες
35 g

Διαιτητικές ίνες
1g

Σάκχαρα
20 g

Πρωτεΐνη
2g

*Οι τιμές είναι κατά προσέγγιση και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τα συγκεκριμένα συστατικά που αναφέρονται.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να αναβαθμίσετε την παρουσίαση του Strudel With Grapes And Gummy Drops, σκεφτείτε να το πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη λίγο πριν το σερβίρετε. Αυτό προσθέτει μια πινελιά κομψότητας και ενισχύει την οπτική του γοητεία.

Για παράπλευρες εναλλακτικές, μπορείτε να σερβίρετε το στρούντελ με λίγο σάλτσα καραμέλας ή μια μπάλα φρουτένιο σορμπέ για να συμπληρώσετε τις γεύσεις. Τα φρέσκα μούρα ή μια φρουτοσαλάτα αποτελούν επίσης εξαιρετικές δροσιστικές επιλογές.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν σας περισσέψει, αποθηκεύστε το Strudel With Grapes And Gummy Drops σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 2 ημέρες. Για να διατηρήσετε την τραγανότητά του, αποφύγετε να τοποθετήσετε το στρούντελ στο ψυγείο γιατί μπορεί να μουσκέψει. Το ξαναζεσταίνετε στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία για να αποκατασταθεί η τραγανότητά του πριν το σερβίρετε.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Η συνταγή Strudel With Grapes And Gummy Drops περιλαμβάνει συστατικά που προσφέρουν διάφορα προϊόντα για την υγεία. Ακολουθούν συγκεκριμένα βασικά:

  • Σταφύλια: Τα σταφύλια είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μετάλλα που υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς και ενισχύουν το ανοσοποιητικό.
  • Κανέλα: Η κανέλα έχει αντιφλεγμονώδεις ουσίες και μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.
  • Βούτυρο (με μέτρο): Το βούτυρο παρέχει απαραίτητα λίπη και λιποδιαλυτές βιταμίνες. Προσθέτει πλούτο και γεύση στη συνταγή.
  • Ζύμη ζαχαροπλαστικής (με μέτρο): Η ζύμη ζαχαροπλαστικής προσφέρει υδατάνθρακες και ενέργεια στο επιδόρπιο.

Θυμηθείτε να συμπεριλάβετε αυτή την απολαυστική λιχουδιά με μέτρο ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή Στρούντελ με σταφύλια και σταγόνες, μπορεί να σας αρέσουν και αυτές οι παρόμοιες συνταγές:

  • Στρούντελ μήλου με σάλτσα καραμέλας: Ένα κλασικό στρούντελ γεμάτο με γλυκά και τάρτα μήλα, με μια λαχταριστή σάλτσα καραμέλας.
  • Berry Galette με σαντιγί: Μια ρουστίκ πίτα ελεύθερη μορφής γεμάτη με ένα μείγμα από φρέσκα ρα, που σερβίρεται με μια κούκλα σαντιγί.
  • Τσιμπήματα σφολιάτας μπανάνας Nutella: Σφολιάτα με νιφάδες γεμιστά με κρεμώδη Nutella και μπανάνες σε φέτες, ψημένες σε χρυσαφένια τελειότητα.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η απολαυστική συνταγή Strudel With Grapes And Gummy Drops εμπνέεται από τον διάσημο σεφ ζαχαροπλαστικής Pierre Hermé, ο οποίος είναι γνωστός για την καινοτόμο και παιχνιδιάρικη προσέγγισή του στα επιδόρπια. Η δεξιοτεχνία του να συνδυάζει μοναδικές γεύσεις και υφές έχει επηρεάσει τη δημιουργία αυτής της απολαυστικής συνταγής. Εξερευνήστε τις δημιουργίες του Chef Hermé για περισσότερη έμπνευση για τη δημιουργία εξαιρετικών γλυκών.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button