Εύκολες συνταγές

Συνταγή Panna Cotta με ακτινίδιο

Σχετικά με τη συνταγή

Αφεθείτε στις απολαυστικές γεύσεις μιας Panna Cotta από ακτινίδιο, ενός λαχταριστού ιταλικού επιδόρπιου με τροπική πινελιά. Αυτή η βελούδινη απαλή απόλαυση συνδυάζει την κρεμώδη υφή της πανακότα με την αναζωογονητική γεύση του ακτινιδίου. Η μεταξένια υφή και η ζωντανή πράσινη απόχρωση το καθιστούν μια ακαταμάχητη επιλογή γλυκού για κάθε περίσταση.

Συστατικά

<πίνακας>

Κύρια Συστατικά
Προαιρετικό γαρνίρισμα

– 2 φλιτζάνια παχύρρευστη κρέμα
– Φρέσκα φύλλα μέντας

– 1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
– Φρούτα ακτινιδίου σε φέτες

– 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
– σαντιγί

– 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
– Κούλι φρούτων ακτινιδίων

– 4 κουταλάκια του γλυκού ζελατίνη σε σκόνη

– 4 ώριμα ακτινίδια

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να δημιουργήσετε αυτήν την απολαυστική Panna Cotta ακτινιδίων, βεβαιωθείτε ότι έχετε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα, ένα μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων, ένα σουρωτήρι με λεπτό πλέγμα, ένα σύρμα, έξι ατομικά ποτήρια σερβιρίσματος ή ραμεκίν (με χωρητικότητα περίπου 6 ουγγιές το καθένα), πλαστικό περιτύλιγμα, ένα ψυγείο, ένα κοφτερό μαχαίρι, μια σανίδα κοπής και μεζούρες και κουτάλια.

Προετοιμασία

1. Ξεκινήστε ξεφλουδίζοντας τα ακτινίδια και κόβοντάς τα σε μικρά κομμάτια.
2. Σε μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων, πολτοποιήστε τα ακτινίδια μέχρι να ομογενοποιηθούν. Περάστε τον πουρέ από ένα σουρωτήρι με λεπτό πλέγμα για να αφαιρέσετε τυχόν σπόρους ή ίνες.
3. Σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα, συνδυάστε την παχιά κρέμα, το πλήρες γάλα, την κρυσταλλική ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να διαλυθεί η ζάχαρη.
4. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, πασπαλίστε τη ζελατίνη σε σκόνη πάνω από 4 κουταλιές της σούπας κρύο νερό. Αφήστε το να καθίσει για περίπου 5 λεπτά για να ανθίσει.
5. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το ανθισμένο μείγμα ζελατίνης. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζελατίνη.
6. Προσθέστε τον πουρέ από ακτινίδιο στην κατσαρόλα και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά.
7. Μοιράζετε το μείγμα ίσα στα ατομικά ποτήρια σερβιρίσματος ή στα ραμεκίν.
8. Καλύψτε κάθε ποτήρι με πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή μέχρι να δέσει.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο συνολικός χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής Panna Cotta με ακτινίδιο είναι περίπου 30 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει 10 λεπτά για το ξεφλούδισμα και τον πουρέ των φρούτων ακτινίδιο, 15 λεπτά για την προετοιμασία του μείγματος πανακότα και άλλα 5 λεπτά για τη συναρμολόγηση και την κάλυψη των ποτηριών με πλαστική μεμβράνη.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Δ/Υ (Αυτή η συνταγή περιέχει γαλακτοκομικά συστατικά και δεν είναι κατάλληλη για βίγκαν.)

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Χρησιμοποιήστε ώριμα και γευστικά φρούτα ακτινιδίων για να πετύχετε την καλύτερη γεύση.
– Βεβαιωθείτε ότι η ζελατίνη έχει διαλυθεί πλήρως πριν την προσθέσετε στο μείγμα της πανακότα.
– Όταν ρίχνετε το μείγμα στα ποτήρια σερβιρίσματος ή στα ραμεκινάκια, κάντε το αργά και απαλά για να αποφύγετε τις φυσαλίδες αέρα.
– Για να ξεφορμάρετε εύκολα την Panna Cotta ακτινίδιο, βυθίστε κάθε ποτήρι σε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα πριν το αναποδογυρίσετε σε ένα πιάτο.
– Γαρνίρετε την πανακότα με κομμένα φρούτα ακτινιδίου, μια κούκλα σαντιγί, φύλλα μέντας ή λίγο κουλούρα ακτινίδιο για μια εξαιρετική παρουσίαση.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>

Θερμίδες
Παχύς
Υδατάνθρακες
Πρωτεΐνη

320
24 g
22g
4g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Σερβίρετε την Panna Cotta ακτινίδιο παγωμένη ως αυτόνομο επιδόρπιο ή συνοδευόμενη από μπισκότα ή άλλα τραγανά μπισκότα στο πλάι. Για να βελτιώσετε την παρουσίαση, μπορείτε να γαρνίρετε κάθε μερίδα με μια φέτα ακτινίδιο και ένα κλαδάκι φρέσκα φύλλα μέντας. Για μια επιπλέον πινελιά κομψότητας, περιχύστε λίγο κουλούρι από ακτινίδιο πάνω από την πανακότα ή προσθέστε μια κούκλα σαντιγί από πάνω. Το ζωηρό πράσινο χρώμα του γλυκού και η όμορφη σύνθεση σίγουρα θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας.

Συνθήκες αποθήκευσης

Μόλις πήξει, μπορείτε να αποθηκεύσετε την Panna Cotta ακτινιδίου στο ψυγείο για έως και 2 ημέρες. Τοποθετήστε τα μεμονωμένα ποτήρια ή ραμεκίν σε ένα αεροστεγές δοχείο ή καλύψτε τα σφιχτά με πλαστική μεμβράνη για να αποφύγετε τη διαρροή οσμών. Αποφύγετε να τα αποθηκεύετε κοντά σε τρόφιμα με έντονη οσμή για να διατηρήσετε τη λεπτή του γεύση.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Τα ακτινίδια είναι γεμάτα με βιταμίνες C και E, οι οποίες είναι γνωστές για τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες και τα οφέλη που τονώνουν το ανοσοποιητικό. Περιέχουν επίσης φυτικές ίνες και κάλιο, προάγοντας την καλή πέψη και την υγεία της καρδιάς. Ο συνδυασμός βαριάς κρέμας και πλήρους γάλακτος παρέχει μια πηγή ασβεστίου, απαραίτητο για γερά οστά και δόντια. Ωστόσο, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε λιπαρά, απολαύστε αυτό το επιδόρπιο με μέτρο ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή Panna Cotta με ακτινίδιο, μπορεί επίσης να σας αρέσει το Mango Panna Cotta, όπου τα ώριμα μάνγκο αντικαθιστούν το ακτινίδιο για μια τροπική ανανέωση. Μια άλλη απολαυστική επιλογή είναι το Raspberry Panna Cotta, με τις ζωντανές γεύσεις των φρέσκων σμέουρων. Αυτές οι παραλλαγές σάς επιτρέπουν να εξερευνήσετε διαφορετικούς συνδυασμούς φρούτων απολαμβάνοντας ταυτόχρονα την κρεμώδη ομορφιά της πανακότα.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Η καινοτόμος προσέγγιση του σεφ Gordon Ramsay για την ανάμειξη κλασικών ιταλικών γλυκών με φρέσκα και εξωτικά φρούτα ενέπνευσε αυτή τη συνταγή Panna Cotta με ακτινίδιο. Η έμφαση που δίνει στην εξισορρόπηση των γεύσεων και στη χρήση ποιοτικών συστατικών χρησίμευσε ως βάση για τη δημιουργία ενός επιδόρπιου που είναι οπτικά ελκυστικό και γεμάτο γεύση. Η τεχνογνωσία της σεφ Nigella Lawson στη δημιουργία εύκολων αλλά εντυπωσιακών συνταγών επηρέασε επίσης την απλή και προσιτή μέθοδο παρασκευής αυτής της απολαυστικής απόλαυσης.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button